Minderbroedersrui 34
2000 Antwerpen
P L A N T B A S E D
B R U N C H T A P A S & P I Z Z A
WAT HEB JE NODIG
-
4 bananen (rijpe)
-
100 ml plantaardige olie
-
100 ml plantaardige melk
-
2 eetlepels appelazijn
-
75 gram kokosbloesemsuiker
-
300 gram speltbloem
-
1½ theelepel bakpoeder
-
½ theelepel baking soda
-
snuf zout
-
2 theelepels kaneel
-
2 theelepels gemberpoeder
-
een handvol chocolade callets
HANDIG OM TE HEBBEN
HOW TO
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Bedek de cakevorm met een velletje bakpapier of vet de vorm in.
-
Prak drie bananen met een vork in een ruime kom en meng de olie, appelazijn en melk erdoor.
-
In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder, baking soda, snuifje zout, gemberpoeder en de kaneel.
-
Meng de natte en droge ingrediënten en voeg een handvol chocoladecallets toe op het einde.
-
Giet het beslag in de cakevorm.
-
Snijd de vierde banaan horizontaal doormidden en leg allebei de helften op het beslag.
-
Bak het bananenbrood in ca. 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
-
Laat het brood vervolgens afkoelen.