WAT HEB JE NODIG

  • 4 bananen (rijpe)

  • 100 ml plantaardige olie

  • 100 ml plantaardige melk

  • 2 eetlepels appelazijn

  • 75 gram kokosbloesemsuiker

  • 300 gram speltbloem

  • 1½ theelepel bakpoeder

  • ½ theelepel baking soda

  • snuf zout

  • 2 theelepels kaneel

  • 2 theelepels gemberpoeder

  • een handvol chocolade callets

 

 

HANDIG OM TE HEBBEN

 

 

HOW TO 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Bedek de cakevorm met een velletje bakpapier of vet de vorm in.

  • Prak drie bananen met een vork in een ruime kom en meng de olie, appelazijn en melk erdoor.

  • In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder, baking soda, snuifje zout, gemberpoeder en de kaneel.

  • Meng de natte en droge ingrediënten en voeg een handvol chocoladecallets toe op het einde.

  • Giet het beslag in de cakevorm.

  • Snijd de vierde banaan horizontaal doormidden en leg allebei de helften op het beslag.

  • Bak het bananenbrood in ca. 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. 

  • Laat het brood vervolgens afkoelen.

Schermafbeelding%202021-05-17%20om%2017.

Lekker en Luchtig

Vers uit de oven...

BANANENBROOD