IMG_2902.jpg

Melissa en Mario willen met HART groot en klein laten proeven van een heerlijke mix aan pure smaken die je meer energie geven.

Hun roots liggen in Spanje, Chili en China, en dat merk je aan de menukaart. Van Spaanse vegan tortilla's en scrambled tofu tot een Aziatisch stoofpotje boordevol smaak.

 

Maar ook zelfgemaakte granola, vegan croissants en stevige zuurdesemboterhammen met healthy spreads verschijnen hier op tafel.

p l a n t b a s e d

Gewoon lekker genieten

IMG_2890.jpg

HART is een plantbased ontbijt-en lunchbar in Antwerpen en serveert volgens de seizoenen. Hier geniet je van hart-verwarmende gerechten die je een gelukkig en voldaan gevoel geven.

Mel.jpg

Van noodzaak

naar pure liefde

Het moment dat het voltallige gezin lactose-intolerant bleek en de jongste dochter op driejarige leeftijd elk hapje vlees weigerde, vormde het beginpunt van een smaakvolle ontdekkingsreis. Stap voor stap verdiepten Melissa en Mario zich in de vegetarische en later vegan keuken, en wat er allemaal écht in ons eten zit.

Melissa haar passie voor koken vertaalde zich al snel in een tafel vol natuurlijk lekkers en voor ze het wist klopten koffiehuizen bij haar aan voor haar vegan taarten. Via een reeks cateringopdrachten toonde ze samen met Mario hoe veelzijdig vegan kan zijn - met als hoogtepunt een trouwfeest waar ze met hun tweetjes maar liefst honderd gasten deden watertanden.

Mario volgde uit interesse al heel wat smakelijke opleidingen en kan honderduit over koffie praten. Enkele jaren geleden slaagde hij voor een eerste opleiding tot barista. "Elke goede koffie heeft zijn ritueel. Van de bonen en maling tot de temperatuur en doorlooptijd. Van het eerst tot het laatste kopje.

Elk detail hoort precies hetzelfde te zijn".

“Pure voeding staat het dichtst bij de natuur en helpt je lichaam reinigen, maar ook sneller herstellen 

IMG_2862_edited.jpg
Inlandse Groenten

Een eigen vegan ontbijt en lunchbar was dé droom waar Melissa en Mario enkele jaren 's nachts van wakker lagen. Concrete plannen werden gesmeed, maar ze botsten telkens op een muur. Tot in de herfst van 2019 HART werd geboren.

Soms zijn de dingen gewoon voorbestemd.